Japoniškas Deba peilis Satake Carbon steel
Deba peilis Satake Carbon steel
Bendras peilio ilgis 29 cm.
Ašmenų ilgis 15,5 cm.
Geležtės plotis 4.6 cm.
Storis ties pentimi 4,1 mm.
Peilio svoris 165 g.
-
Visos prekės su gamintojo kokybės garantija
-
Nemokamai pristatome didesnės nei 20 EUR vertės užsakymus į pasirinktą LP Express terminalą. Užsakymams iki 20 EUR taikomas pristatymo mokestis 2,50 EUR. Pristatymas nurodytu adresu (kurjerio paslauga) kainuoja papildomai 5 EUR
Deba peilio pagrindinė paskirtis- smulkios žuvies dorojimas ir filetavimas. Jo masyvi geležtė ir dažnai bukesnis kampas ašmenų gale leidžia patogiai nupjauti žuvų galvas. Tada likusi ašmenų dalis naudojama braukiant išilgai žuvies stuburo ir atskiriant filė.
Tradiciniai japoniški virtuviniai peiliai iš „Satake Yoshimitsu“ serijos pagaminti iš anglinio plieno SK-5, kurio kietumas yra HRC-62. Jo dėka ilgą laiką išlaikomas nuolatinis ašmenų aštrumas. Šių peilių rankena yra aštuonkampės formos, pagaminta iš tradicinės magnolijos medienos ir sutvirtinta plastikiniu žiedu. Tai puikus pasirinkimas žmonėms, vertinantiems japonišką minimalizmą ir tradicijas virtuvėje, išreikštas puikiomis peilių savybėmis.
Atkreipkite dėmesį, kad plienas, kurio cheminėje sudėtyje yra daug anglies, reikalauja daugiau kasdienės priežiūros nei įprastas nerūdijantis plienas. Drėgnoje ar rūgščioje aplinkoje jis greitai pasidengia patina ir tada rūdija. Pagrindinis tokių plienų priežiūros principas yra tas, kad peilį po panaudojimo nuplaukite po tekančiu vandeniu ir sausai nuvalykite šluoste, o jei ilgiau nenaudosite- geriau sutepkite aliejumi.
Kur gaminami Satake peiliai?
"SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd." buvo įkurta 1947 m. Seki mieste. Įmonės tikslas- gaminti patikimus ir ilgaamžius virtuvės įrankius ir "SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd." tęsia savo misiją- laikydamiesi aukščiausių kokybės standartų kuria ir gamina pažangiausius virtuvinių peilių modelius sujungdami ilgametes kalvystės tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Kvalifikuotų meistrų kruopščiai pagaminti japoniški virtuvės peiliai – jų aistros savo darbui rezultatas.
Seki- japoniškų peilių miestas
Seki miestas, kuriame yra gamykla, garsėja unikaliais ir tradiciniais kalvystės metodais, turinčiais daugiau nei 700 metų istoriją. Ji prasidėjo Kamakura epochoje (1185.-1333), kai žymus kardų meistras Motoshige persikėlė į Seki ir čia pradėjo kaldinti savo kardus bei mokyti kitus šio amato. Seki apylinkes supo dideli pušynai, kur kalviai galėjo gauti jiems reikalingos medžio anglies, taip pat čia buvo tinkamas vanduo, todėl Seki miestas tapo tinkama vieta kardams gaminti. Laikui bėgant, meistrų daugėjo ir daugiau nei 300 kalvių čia gyveno ir gamino geriausius samurajų kardus Muromachi epochoje. (1336-1573). Tada Seki miestas suklestėjo kaip samurajų kardų gamybos centras ir tapo žinomas visoje Japonijoje.
Po Meiji laikotarpiu paskelbto kardų uždraudimo akto „Haitorei“ (1876) jų paklausa ženkliai sumažėjo, tačiau meistrai savo ištobulintus kalvystės įgūdžius pritaikė peilių bei žemės ūkio padargų gamybai. Dar ir dabar Seki miestas ir jo apylinkės yra žinomos kaip viena garsiausių peilių gamybos sričių pasaulyje. Čia pagaminti virtuvės peiliai užima daugiau nei 50% Japonijos rinkos ir yra vertinami už aukščiausius kokybės standartus.
Seki mieste gaminami peiliai: Mcusta Zanmai, Masahiro, Kasumi, Sekikanetsugu, Shizu Hamono
Product accessories
Susijusios prekės
16 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: