Kyocera keraminiai virtuvės peiliai, besiliesdami su maistu, visiškai nepakeičia spalvos ar skonio, produktai neruduoja, neatsiranda metalo poskonio ar kvapo. Kai kurie vaisiai ir daržovės pilni rūgščių ir greitai pakenkia plieno peiliams, jei jie paliekami nenuplauti. Ant keramikos gali atsirasti dėmių, tačiau itin retai. Keraminius peilius lengva valyti- tereikia nuplauti ir nušluostyti.
Kyocera keraminiai peiliai ir virtuvės įrankiai pagaminti iš pažangios aukštųjų technologijų keramikos, vadinamos cirkonio oksidu. Cirkonio oksidas yra ypatingai tvirta, chemiškai inertiška ir atspari trinčiai bei dilimui medžiaga, sukurta gamtos per tūkstantmečius trukusius kristalizacijos procesus, patyrusi ekstremalias temperatūras ir milžinišką slėgį. Šių procesų rezultatas - gryna, tanki, tvirta medžiaga, daugiau nei 50% tvirtesnė už plieną ir pagal tvirtumą artima deimantui.