DYDIS IR FORMA SVARBU

Autorius: Vytas Fadėjevas Komentarai: 0 Peržiūrų: 1760

Dydis ir forma svarbu. Nuo to priklauso peilio paskirtis. Dar svarbu, iš ko jis pagamintas. Aštrus ir geras peilis – nepakeičiamas Jūsų pagalbininkas ruošiant maistą. Tinkamai pasirinkę peilius, gaminsite lengvai ir greitai. O gerai išgaląstas peilis, priešingai nei mano daugelis, ne padidina, o mažina galimybę juo susižeisti.

 Titnago atplaiša pirmykščio žmogaus rankose tapo pirmuoju pjaunančiu įrankiu. Vėliau peiliai tarnavo ir kaip nepamainomas buities, išgyvenimo įrankis, ritualinių apeigų atributas ar net meno kūrinys.

 Įgudusiam virėjui peiliai - ne tik įrankiai maistui pjauti. Peiliai jam – draugai ir padėjėjai, jo pasididžiavimas, galintis sukelti kitų virtuvės specialistų pavydą. Įgudusiose ir atsargiose rankose peilis gali viską - ir nulupti agurką, ir supjaustyti jį plauko storumo griežinėliais. 

 Šioje svetainėje Jums siūlome susipažinti su daugeliu peilių rūšių ir iš itin plataus asortimento išsirinkti tinkamiausius. Ji skirta ir profesionaliems virėjams, ir tiems, kurie tiesiog mėgsta suktis virtuvėje. 

Žymės:
Žymės: peilis
Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis