Šefo peilis Tojiro F-808
Profesionalus šefo peilis Tojiro F-808.
Ašmenų ilgis 21 cm, bendras peilio ilgis 33,5 cm. Peilio svoris 180 g.
Trisluoksnė geležtė- pagrindas plienas VG-10, padengimas- chrom13. HRC-60
-
Visos prekės su gamintojo kokybės garantija
-
Nemokamai pristatome didesnės nei 20 EUR vertės užsakymus į pasirinktą LP Express terminalą. Užsakymams iki 20 EUR taikomas pristatymo mokestis 2,50 EUR. Pristatymas nurodytu adresu (kurjerio paslauga) kainuoja papildomai 5 EUR
Tvirtas, aštrus ir patikimas profesionalus šefo peilis iš Japonijos- tai gali būti geriausias jūsų pasirinkimas.
Trisluoksnė (sanmai- jap.) geležtė. Jos pagrindas pagamintas iš plieno VG-10. DP(decarbonisation prevention)- tai patentuota Tojiro technologija, kuri termiškai apdirbant plieno lydinį išlaiko jame nepakitusį anglies nuošimtį. Ašmenys yra labai tvirti, aštrūs ir atsparūs dilimui, gamykloje patyrusio meistro galąsti rankiniu būdu. Geležtės plokštumos padengtos nerūdijančiu plienu chrom 13 apsaugai nuo korozijos. Ašmenų tvirtumas HRC 60 +/-1
Rankenai naudojama ekomediena. Tai medžio pjuvenų ir epoksidinių dervų kompozitas, tvirta ir stabili temperatūrų pokyčiams medžiaga. Klasikinė kompozicija- trys kniedės, pilna įkotė. Peilis yra labai praktiškas naudoti ir lengvai plaunamas.
Peilis supakuotas gražioje dėžutėje- jis gali būti puiki dovana bet kuriam profesionaliam virėjui ar patyrusiam kulinarinio meno mėgėjui.
Susipažinkite kaip gaminami Tojiro peiliai:
Virtuvinių peilių priežiūra
Nerūdijančio plieno virtuviniai peiliai priežiūros prasme yra mažiau reiklūs nei anglinio plieno peiliai- juose yra chromo ir kitų legiruojančių elementų, todėl jie yra atsparesni išorinei aplinkai. Tačiau peilių po maisto ruošos nereikėtų visiškai pamiršti. Po naudojimo juos reikia nuplauti ir geriausia nuvalyti sausai arba palikti džiūti ant magnetinės juostelės. Jei peiliai laikomi kaladėse, geriausia juos ten grąžinti, kai jie bus visiškai sausi. Jei savo peilį ilgą laiką paliksime nenaudodamą, nepakenks jį sutepti valgomuoju aliejumi (venkite tik tų aliejų, kurie greit oksiduojasi, tokie kaip sėmenų aliejus). Nors šis peilių plienas apibūdinamas kaip nerūdijantis, nepalankiomis aplinkybėmis jis gali gauti patiną, jei neprižiūrėsite savo virtuvinio peilio.
Bendros taisyklės, taikytinos visiems peiliams:
Nepaisant to, kiek jūs pasitikite savo peiliu, neteisingai naudojimas jis sulūš.
Kiekvienas virtuvinis peilis turi savo paskirtį. Konservų ir stiklainių atidarymui ar varžtų sukimui yra atitinkami įrankiai.
Nepjaustykite ant paviršiaus, kuris yra kietesnis nei peilio geležtė (akmens masė, marmuras,lėkštė). Naudokite medines ar plastikines pjaustymo lentas.
Jei norite kad jūsų peilio ašmenys ilgiau liktų aštrūs- nebraukite jais supjaustyto maisto nuo pjaustymo lentos. Apverskite peilį ir braukite geležtės pentimi. Braukti peiliu nuo lentos į puodą ar dubenį- prasto skonio ženklas. Šefo peilio ar kapoklės geležtė pakankamai plati- naudokite ją kaip semtuvėlį ir padėdami kita ranka bei geležtės plokštuma tarsi rieškučiomis perkelkite susmulkintą maistą į norimą vietą.
Visiškai nerekomenduojama plauti peilius indaplovėje. Indaplovėse plovimo procese naudojamos cheminės medžiagos gali pakeisti peilio geležtės spalvą, visam laikui sugadinti rankenas ar jų dangas, o aukšta temperatūra ir kartu su vandens spaudimu purškiamos abrazyvinės dalelės gali suminkštinti (atšipinti) pjovimo briauną. Dėl aukštos temperatūros neturėtume peiliu maišyti bulvių ar tikrinti mėsos kietumo verdančiame sultinyje.
Jei įrankių stalčiuje šaukštai gali būti kartu, tai virtuviniai peiliai tikrai ne. Tam yra sukurtos magnetinės juostos, peilių kaladės bei įvairiausi stovai. Peilių ašmenys negali "trintis" vieni į kitus.
Peilius visada laikykite atokiai nuo vaikų.
Product accessories
Susijusios prekės
16 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: